ČUDO U INDONEZIJI: Bog naručio džinovsku kokošku koja leči narkomane

Ipak, ekscentrični arhitekta ovog zdanja tvrdi da ova građevina ne predstavlja ni kokošku niti crkvu. Danijel Alamsjah je radio u Džakarti kada je dobio poruku od Boga da izgradi "kuću za molitvu" u obliku golubice. Kada se šetao kroz grad Magelang, video je predeo koji je bio isti kao onaj iz njegovih snova.

- Možda ljudi zbog toga što sam hrišćanin misle da je to crkva, ali to je samo mesto za molitvu onih koji veruju u Boga - priča 67-godišnji Danijel.

Vlasnici zemljišta prodali su mu ga za samo 110 funti, a danas pripadnici različitih religija dolaze na ovo mesto da se mole na svoj način. Još neka od glasina koje se vezuju za ovo mesto je da se koristilo kao centar za rehabilitaciju narkomana, hendikepirane dece, nasilnika i umno poremećenih osoba, što je Danijel i potvrdio.

Ipak, ova kuća je zatvorena 2000. godine jer su troškovi izgradnje bili preveliki, ali bez obzira na to turisti i dalje dolaze i posećuju je. Iako nema nikakvu istorijsku vrednost, ovo mesto je vrlo atraktivno među posetiocima, a neki su se čak tu i venčali.

iZVOR: Dejli mejl

Pogledajte još