BUDI PAMETNA OVOG LETA: 6 grešaka koje praviš kad je krema za sunčanje u pitanju

Ovo je 6 najčešćih grešaka koje žene čine kad je zaštita od sunca u pitanju:

1. Mažeš se samo za plažu

Kad se sunčaš na plaži redovno se mažeš zaštitnim faktorom, ali zato dopuštaš da ti leđa izgore na terasi ili satima razgledaš grad bez trunke kreme na koži? Krema za sunčanje nije namenjena trenucima koje provodiš sunčajući se već svakom izlaganju kože suncu pa je nikad ne zaboravljaj naneti.

2. "Prvo ću dobiti ten bez faktora, a onda se drugi deo godišnjeg mazati kako bih ga sačuvala"

Bravo! Ovo je gotovo siguran način da izgoriš na suncu i povećaš rizik od grozne bolesti. Ako želiš izgledati preplanulo za važan izlazak - nanesi malo bronzera. Zdravlje je ipak važnije od toga.

3. Ne nanosiš dovoljno kreme

Kupila si divnu, skupu kremu s mirisom kokosa i sada je koristiš u minijaturnim količinama. Nažalost, to neće biti dovoljno da te zaštititi.

4. Zaboravljaš važne delove tela

Stopala, dlanovi, koža iza kolena...baš sve treba biti premazano kremom sa zaštitnim faktorom, a tek onda možeš uživati.

5. "Moja krema je vodootporna, ne moram se ponovo mazati, čak ni nakon dva kupanja"

Još jedna velika greška. Na nekim kremama može pisati da su vodootporne ali to, kao prvo, ne mora biti u potpunosti tačno, a, još važnije - ne znači da zaštita traje satima. Namaži se svakih sat i po do dva, bez izgovora.

6. Koristiš staru kremu

Na svakoj bočici piše koliki je rok trajanja - 6, 8 ili 12 meseci od otvaranja poklopca. To znači da ne možeš koristiti kremu od prošle godine čak i ako nije promenila miris ni teksturu. Jednostavno više ne deluje dovoljno dobro.

POUKA: Nabavi dobru kremu, redovno se i pravilno maži i izbegavaj boravak na suncu od 11-16 sati.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još