NEDELJNI HOROSKOP DO 20. JULA: Da li je ovo vreme za pravu ljubav?

Ovo je i scenario u kom srećemo nekoga iz prošlosti, prvu pravu ljubav iz mladosti, pa se javlja nelagoda, kao i osećaj da možda nismo sve dovršili, sve rekli, jer strah je učinio svoje. Ovo je i slika čežnje za minulim vremenima, baš ovim spomenutim; žal za prvim simpatijama, za radošću i lakoćom koju nosi detinjstvo, prvi izlasci, prvi poljupci, prve iskre...

Ovaj aspekt donosi i pucanje veza na daljinu koje nemaju smisla i sve više frustriraju. Ovo su trenuci kada upoznajemo nekoga kome nije dobro u bilo kom smislu i treba mu pomoć, negovanje, briga, spas. Možda je upravo prekinuo dugogodišnju vezu, dobio otkaz, izgubio dragu osobu, okončao prijateljstvo koje je trajalo od detinjstva - razlozi mogu biti razni i nisu toliko bitni.

Ovaj aspekt ne znači da mora nužno biti loše nama, možemo naići na osobu koja je očajna, bezvoljna, demoralizovana pa je treba dizati, bodriti, saslušati i ući u njenu priču, a to automatski znači i da naše raspoloženje ide barem stepenicu niže.

Oni kojima iz bilo kog razloga nije dobro ne bi trebalo ništa da forsiraju, jer na ovakve aspekte samo nailazimo na zid, ćutnju, odbijanje. Možda je najmudrije povući se u osamu i čekati da ovo ne baš srećno razdoblje prođe.

U međuvremenu se valja posvetite sebi, osamiti se, meditirati, biti što više u miru, zbrojiti i oduzeti sve postupke, prigrliti tugu, pustiti suze, osvestiti ono što je dobro u prihvatanju sebe i drugih te konačno i odsutati od principa koji jednostavno ne drže vodu. U ovom je razdoblju mudro dobrovoljno se odreći nekakvog zadovoljstva, na primer prestati s pušenjem ili započeti neku novu dijetu.

Zadovoljstvo može biti ukinuto i ne našom voljom jer ovaj aspekt nosi odlaganje ili zabranu onoga što volimo, što nam pruža zadovoljstvo i što nas veseli. Ovo je i odlaganje nekakve zabavne manifestacije kao što su koncerti, predstave, izložbe, devojačke večeri, svadbe... U svakom slučaju, posao, obaveze ili bolest remete harmoniju i potrebu za lakoćom, zabavom, muzikom, druženjem, seksom. Merkur, Sunce i Mars u znaku su Raka, a suprostavljaju im se Pluton i Uran, što nosi rat sa samim sobom, navikama, demonima iz prošlosti, precima, genetikom.

Šta nam donose zvezde ljubavi: veliki letnji horoskop za 2015. godinu...

Povređenost i traume izlaze na površinu i gotovo ih je nemoguće izbeći, a to ne bi bilo ni pametno. Ovo su nežni, ranjivi, slabi pa onda i agresivni muškarci, kao i stroge, vojnički nastrojene žene. Ovo je vikanje i svađa koji dopiru iz susednog stana, ali već drugi dan isti scenario je i kod vas. Ovo je fizički i duševni napor i znoj, kao i suze koje teku.

Vreme je dobro za radove u stanu, rušenje zidova, razmeštanje namještaja, bacanje nepotrebnih stvari, bojenje, uređivanje kuća i okućnica. Negde su potrebni novi prozori jer ih je neko razbio, kao što je i neko probio cev u zidu pa eto poplave. I duša je preplavljena osećanjima pa neki posežu za čašom, drugi idu u crkvu ili kakav hram mira i tišine, treći zovu prijatelje i otvaraju dušu, olakšavaju se. Svakako će se sve vrteti oko emocija, porodičnih odnosa, doma, detinjstva, prošlosti.

Razgovarajte, saslušajte bližnje, savetujte ih, prokopajte malo po duši, najintimnijem, osluhnite svoje potrebe kako biste čuli šta ono emotivno, najkrhkije traži od vas. U ovom smo razdoblju vrlo osetljivi pa bi komunikacija trebalo da bude nežna i suptilna.

Čitajte, obrišite prašinu s knjiga, možda još onih koje ste dobili od majke ili bake i vratite se u prošlost, obnovite sećanja na detinjstvo ili neke lepe trenutke. Kupite pokoju sitnicu za stan ili napravite razmeštaj. Ovo su svi papiri vezani za stanove, kuće, vikendice, pa će se i to sređivati - ko mora.
Izvor: Lovesensa.rs

Pogledajte još