Usvojen "Tijanin zakon"

Deset i po meseci nakon podnošenja inicijative Igora Jurića, Skupština Srbije usvojila je "Tijanin zakon" koji predstavlja izmenu člana 72. postojećeg Zakona o policiji.

- Zadovoljan sam, jer znam da je moglo da bude i drugačije. Mogao sam da se povučem posle onoga što se desilo mojoj Tijani i da ne razmišljam "da li sve ono što je naša porodica preživela, može da se ponovi". Mislim da bih ponovo doživeo Tijaninu tragediju kad bi se situacija ponovila. Sada bar znam da će policija učiniti mnogo više da spasi svaki život, jer je zakon jasniji. Danas je stvoren pravni osnov da policija reaguje odmah po prijavi nestanka i to ima smisla, jer je praksa pokazala da najveći broj nestalih bude pronađen u prvih nekoliko sati nakon nestanka - rekao je Igor Jurić neposredno nakon što su poslanici izglasali "Tijanin zakon".

U pisanju izmena postojećeg Zakona o policiji učestvovali su pravnici i profesori Pravnog fakulteta u Beogradu i poznati srpski advokat Zoran Jakovljević.

- Neizmerno sam zahvalan svima koji su mesecima pisali poruke "Zašto Tijanin zakon nije usvojen", a njih je mnogo. Oni su ujedinili jednu želju za većom bezbednošću. Njihova podrška mi je dala snagu da istrajem do kraja - kaže Igor Jurić.

Usvojen je zakon...Posle velike borbe i za manje od godinu dana.Uradili smo veliku,ogromnu stvar.Mi toga nismo ni...

Posted by Jurić Igor on Thursday, July 16, 2015

Izvor: Tijana.rs

Pogledajte još