Nisam prešao u Siti zbog novca

BEOGRAD, 30. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaler Mančester sitija Emanuel Adebajor izjavio je da nije prešao u taj klub zbog novca.

Adebajor je prošlog leta otišao iz Arsenala u Siti za 25 miliona funti, a navijači londonskog kluba su ga oštro kritikovali zbog toga.

On se sukobio sa navijačima Arsenala na utakmici 12. septembra, kada je posle postignutog gola, pred njima proslavio pogodak.

Adebajor je rekao da su pojedini navijači ljubomborni na njegove rezultate i naglasio da je napustio Arsenal iz fudbalskih razloga.

"Mnogi su ljubomorni na sve što sam postigao u karijeri. Ali, i dalje ću postizati golove u ekipi koja želi da budem njen član i pred navijačima koji me cene. Srećan sam u Sitiju", rekao je Adebajor.

"Ulazak u Ligu šampiona i osvajanje titule sa Sitijem je veliki izazov. Došao sam zbog fudbala, a ne zbog novca", dodao je.

On je priznao da je poslednja sezona u Arsenalu bila izauetno teška zbog sukoba sa navijačima, ali da se navikao na kritike.

"Niko ne voli kada se o njemu pričaju ružne stvari, ali sada sam navikao na kritike. Neću da odustanem kada verujem da sam u pravu, a žao mi je ako se to ljudima ne sviđa", rekao je Adebajor.

"Nije mi bilo lako da odem, pre dve sezone postigao sam 30 golova, ali neki navijači su pomislili da više nisam posvećen klubu kada su Barselona i Milan poslali ponude. Znao sam da ništa neću moći da uradim kako bih promenio njihovo mišljenje", dodao je.

On je priznao da je tokom karijere napravio mnogo grešaka, a jedna od njih bio je grub start na bivšeg saigrača iz Arsenala Robija van Persija.

"Voleo bih da to nisam uradio, ali ljudski je grešiti. I Kristijano Ronaldo je pravio greške, a (trener Mančester junajteda) Aleks Ferguson se izvinio zbog izjava o sudijama. Izvinio sam se Robinu i rekao mu da ne znam zbog čega sam to uradio", rekao je Adebajor.

Pogledajte još