Milosavljević: Nema razloga za paniku

BEOGRAD, 30. oktobra 2009. (Beta) - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je u petak da je dečak koji je oboleo od novog gripa u teškom stanju primljen u Institut za majku i dete u Beogradu, ali da se "trenutno oseća mnogo bolje".

"Dečak ima zapaljenje pluća, ali već dva dana nema temperaturu i dobro se oseća", rekao je Milosavljević novinarima posle obilaska dečaka u Institutu.

Direktor Instituta Dragutin Tričković potvrdio je da je dečak bolje i da uzima hranu, ali da zbog zapaljenja pluća i dalje ima "potporu kiseonika".

Milosavljević je kazao da je, prema evidenciji, ukupno 153 obolelih od novog gripa a kao i prethodno danas u Sava centru uoči skupa o akreditovanju, posebno je naglasio da svaka škola mora da se ponaša kao da je "virus već prisutan".

On je podsetio da osim Vojne gimnazije u Beogradu nijedna druga škola nije zatvorena. Škole neće biti zatvarane preventivno, kazao je Milosavljević i dodao da će "škole biti zatvarane ako u većem broju i u kratkom vremenu" poraste broj obolelih.

Pogledajte još