Sol Kembel želi da pređe u Njukasl

LONDON, 30. oktobra 2009. (Beta-AP) - Bivši engleski fudbalski reprezentativac Sol Kembel rekao je da želi da zaigra za Njukasl, kada reši spor sa četvrtoligašem Nots Kauntijem oko ugovora.

Kembel je u septembru otišao iz Nots Kauntija posle samo jedne utakmice. On je zatražio raskid petogodišnjeg ugovora, a kao razlog naveo je "neispunjena obećanja" čelnika kluba.

"Kontaktirali su me mnogi klubovi i Njukasl je jedan od njih. Ljudi će se možda iznenaditi kada čuju da sam zainteresovan za prelazak u taj klub, ali imam razlog. Njukasl je veliki klub i sledeće sezone bi mogao da se vrati u Premijer ligu", rekao je Kembel.

On je rekao i da trenutno trenira sa fudbalerima Arsenala i dodao da je spreman da podnese tužbu sudu Fudbalske lige, kako bi naterao čelnike Nots Kauntija na raskid ugovora.

"Svakodnevno treniram sa igračima Arsenala, osećam da sam spreman i sada su mi potrebne utakmice. Mislim da je tužba sudu Fudbalske lige jedini način da završim priču sa Nots Kauntijem", rekao je Kembel.

Njukasl je prošle sezone ispao u drugu englesku ligu (Čempionship).

Kembel je u karijeri igrao za Totenhem, Arsenal, Portsmut i Nots Kaunti. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 73 puta.

Pogledajte još