Hemofarm u Grupi B, Crvena zvezda u Grupi F u Evrokupu

BEOGRAD, 30. oktobra 2009. (Beta) - Prošlogodišnji polufinalista košarkaškog Evrokupa vršački Hemofarm ove sezone će se takmičiti u Grupi B zajedno sa francuskim Le Manom, ruskim Trijumfom i španskom Valensijom, odlučeno je  žrebom u Barseloni.

Drugi srpski predstavnik u Evrokupu, beogradska Crvena zvezda, igraće u Grupi F zajedno sa italijanskim Benetonom, francuskom ekipom Šole i Dinamom iz Moskve.

Takmičenje po grupama počinje 24. novembra, a prve dve ekipe iz svake grupe plasiraće se u drugu fazu takmičenja, koja počinje 26. januara. U osmini finala formiraće se četiri nove grupe, a po dva najbolja tima igraće u četvrtfinalu na dve pobede.

Četiri najbolje ekipe će se plasirati na završni turnir, koji će
se igrati u aprilu.

Trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrović ocenio je danas da je beogradski tim u jednoj od težih grupa u Evrokupu, ali da je cilj "crveno-belih" plasman u drugu fazu tog takmičenja.

Košarkaši Crvene zvezde će ove sezone u Evrokupu igrati u Grupi F, zajedno s Benetonom, Šoleom i Dinamom iz Moskve.

"Sigurno da smo 'upali' u jednu od jačih grupa. Drago mi je što ćemo igrati sa klubovima koji imaju takav renome. Benetonu je malo falilo da bude Evroligaš, Dinamo je tim s velikom tradicijom, dok Šole ne poznajem dovoljno, ali sigurno da je protivnik koji mora da se poštuje", rekao je Petrović za klupski sajt.

Trener Zvezde rekao je da se njegova ekipa neće unapred predati i da je cilj plasman u drugu fazu takmičenja.

"Neće biti lako, ali nema bele zastave. Naš cilj je da zauzmemo jedno od prva dva mesta i verujem da moji momci to mogu", rekao je Petrović.

Žrebu u Barseloni prisustvovali su i generalni menadžer "crveno-belih" Milan Opačić i član Upravnog odbora i Stručnog saveta Božidar Maljković.

"Dobro je za ekipu je to što smo izbegli duga putovanja. Organizacija u Barseloni je bila na vrhunskom nivou i Evrokup mi se kao takmičenje više dopada nego Evroliga. U Evroligi imate bogate klubove i 'one ostale', dok je ovde ta razlika smanjena. Mnogo je više mladih igrača i mladih trenera i iznenađenja su moguća", rekao je Maljković.

Grupe za takmičenje u Evrokupu

Grupa A:
Alba
Azovmaš
Galatasaraj
Teramo

Grupa B:
Le Man
Hemofarm
Trijumf
Valensija

Grupa C:
Aris
Zadar
Siauliaj
Hapoel Jerusalim

Grupa D:
Huventud
Uniks
Telekom Baskets
Bešiktaš

Grupa E:
Spiru Basket
Turk Telekom
Spartak
Bilbao ili Donjeck

Grupa F:
Beneton
Crvena zvezda
Šole
Dinamo Moskva

Grupa G:
Nansi
Gran Kanarija
Turov
Panelinios

Grupa H:
Ventspils
Nimburk
Lauretana Bijela
Brose Bakset

Pogledajte još