O NJEMU BRUJI REGION: Ko je beogradski baletan koji je ponizio Hrvate?

Snimak u kome je Leo Mujić, poznati baletski umetnik, odgovorio Hrvatima šta misli o stanju na putevima je neverovatnom brzinom postao pravi hit na vebu. (Snimak možete pogledati ovde) Zbog toga je zaslužio da ga malo bolje predstavimo.

On je nakon završene baletske škole u Beogradu diplomirao na L’Ecole – atelier Rudra Béjart u Luzani i odmah nakon toga počeo da nastupa kao solista u poznatim evropskim plesnim trupama.

Tokom karijere nastupio je u koreografijama uglednih savremenih koreografa poput Mauricea Béjarta, Alessija Silvestrina, Jacopa Godanija, Marguerite Donlon, Jiřija Kyliána, Williama Forsythea, Matsa Eka, Ohada Naharina, Amande Miller, Jeana Christophea Blaviera, Blance Lee, Nacha Duata, Carolyn Carson, Philippea Decouflé.... Radeći poslednjih godina kao samostalni umetnik, često učestvuje u različitim međunarodnim plesnim projektimai mnogim gala predstavama. Uz plesne nastupe bavi se i koreografijom baleta, koje postavlja na raznim evropskim pozornicama. Predstavlja se kao autor zanimljivog suvremenog stila u kojem spretno kombinuje moderan i klasičan baletski izraz, čime je postao autorski zanimljiv za mnoga evropska baletska pozorišta.

Trenutno radi u zagrebačkom Baletu, gde je prvi je put gostovao 2008. godine, a vidićemo kako će ga dočekati u Zagrebu posle ovog komentara. Pogledajte najavu za njegovu predstavu.

dum/hnk.hr

Pogledajte još