DVA STRAVIČNA POŽARA U BEOGRADU: Jedna osoba poginula, jedna teško povređena

Taj požar se dogodio u ulici Husinskih rudara, oko dva sata po ponoći, ekipa Hitne pomoći dežurala je do četiri, ali više ništa nije mogla da učini, nastradali čovek je živeo sam.

Nešto pre toga izbio je požar u zgradi u Knez Danilovoj ulici, a tada je jedan mladić od 25 godina teško povređen, jer je skočio sa drugog sprata, bežeći od vatre. On je sve vreme bio svestan, ali je zadobio teške ortopedske povrede i tupu povredu glave, pa je prevezen u Urgentni centar na reanimaciju.

Saobraćajnih nesreća nije bilo, a od hroničnih bolesnika najviše su zvali oni sa srčanim i pishičkim probelmima, a bilo je i alkoholisanih osoba. Macura navodi da je noć u tom pogledu bila prilično mirna i da je većina medicinskih problema rešavana savetima preko telefona.

Građani su poslušali savete i čuvali su se na visokim vrućinama, kazala je ona dodajući da i dalje treba piti dosta vode, provoditi vreme u hladovini, a kupovine obavljati u ranim jutarnjim satima, uz prilagođenu odeću i obuću.

Tokom noći, ekipe Hitne pomoći intervenisale su ukupno 116 puta, od kojih 23 puta na javnom mestu, a u toku 24 sata, bilo je 213 intervencija, od koih 57 na javnom mestu.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još