NIJE ŠALA: U Srbiji će danas padati kiša, a evo i gde!

Beograd, Veliko Gradište i Chuprija danas su najtopliji gradovi u kojima je 14 sati izmerena temperatura od 37 stepeni Celzijusovih, a prema prognozi meteorologa u Srbiji se visoke temperature očekuju i narednih dana.

Na Kopaoniku je u 14 sati bilo 24 stepena, u Sjenici 25 stepeni, dok je na Zlatiboru izmeren 31 stepen, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Kragujevcu, Nišu, Smederevskoj Palanci, Kuršumliji, Kruševcu, Leskovcu i Zaječaru u 14 sati izmereno je 36 stepeni. Stepen niže u 14 sati zabeležen je u Zrenjaninu, Valjevu, Negotinu i Kraljevu, dok je u Novom Sadu, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitovici, Požegi, Dimitrovgradu i Vranju u14 sati izmereno 34 stepena Celzijusovih. Na Paliću, u Somboru i Kikindi izmereno je 33 stepena.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, u narednih nekoliko sati na području jugozapadne Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

RHMZ je upozorio da će danas, kao i sutra u južnim i istočnim krajevima maksimalna temeperatura biti oko 39 stepeni, a da će i naredne sedmice biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 34 do 38 stepeni.

U hidrološkom upozorenju za danas i sutra, RHMZ je naveo da će se na Dunavu kod Smedereva, Pančeva i Zemuna, kao i na Savi kod Beograda narednih dana vodostaji kretati oko niskih plovidbenih nivoa. Na gornjem toku Toplice kod hidroloskse stanice Pepeljevac, na Mlavi kod Velikog Sela, na Starom Begeju kod Hetina i na Brzavi kod Markovićeva proticaji su se približili minimalnim srednjim mesečnim proticajima.

Izvor: Kurir

Foto: Arhiva Nadlanu