BAHATO: Estrada i državni vrh na svadbi Dodikovog sina

Prvi čovek Srpske, srećan što ženi sina, nije štedeo novac za "svadbu godine", kako su ovaj događaj nazvali u Srpskoj, a za slavlje su bili obezbeđeni vrunski muzičari, ukusni specijaliteti domaće i mediteranske kuhinje, poznata hercegovačka vina.

Na ulazu u beli šator, Dodik je sa pljoskom rakije dočekivao brojne goste, među kojima je bio sam politički i društveni vrh Srpske, kao i gosti iz Srbije.

Odmah do njega supruga Snježana, kćerka Gorica i Igorov deda Bogdan srećni i nasmejani nazdravljali su s gostima.

Svadbeni salon na uređenom i prostranom imanju Dodikovih bio je ulepšan cvećem i belim dekoracijama, po želji mlade. Nakon pića dobrodošlice, usledili su svečana muzika i ogroman aplauz - u svadbeni salon ušli su Igor u svečanom odelu i Ivana u beloj venčanici, kreatora iz Beograda.

Pred matičarem su rekli sudbonosno: "da"! I tako zvanično uplovili u bračnu luku nakon skoro tri godine ljubavi koja se rodila na studijama na Univerzitetu Bokoni u Milanu. Dan ranije su obavili i crkveno venčanje na području Laktaša.

Mladenačkim plesom izazvali su osmehe i pokoju suzu Ivaninih prijateljica i rodbine koji su stigli iz Beograda.

Nakon prvog plesa, sve okupljene je pozdravio "Alegro bend", koji je angažovan na posebno insistiranje mladenaca. Zvanice je podigao na noge.

Paralelno sa žurkom brojni konobari počeli su da poslužuju ukusne specijalitete - jagnjeće i svinjsko pečenje, rolovanu teletinu, specijalitete od piletine i ribe.

Nakon prvog sata žurke uz "Allegro bend", mikrofon je preuzeo Aca Pejović, takođe angažovan po želji mladenaca, koji je sa svojim bendom i tri sata muzičkog bloka i uz malu "pomoć" Cece i Miroslava Ilića raspalio atmosferu.

Naravno, neizostavne pesme su bile "Božanstvena ženo" i "Tebi".

- Međi najveselijim gostima je ponosni otac, koji je nazdravljao gostima, mladencima, a i sam je uzeo mikrofon i pokazao da odlično peva. Predsednik Srpske je takođe pozdravljajući goste rekao da je kao političar održao na hiljade govora, ali da mu je ovaj za sina Igora, kao i onaj kada je udavao ćerku Goricu najdraži i da svaki otac sanja ovaj trenutak, saznaju "Novosti".

Nakon nekoliko sati uz muziku, oko ponoći je u salu dovezena i torta na nekoliko spratova, koju su isekli sretni mladenci uz poljubac.

Nakon poslastice koja je podeljena i zvanicama, nastavilo se veselje do dugo u noć.

Meštani Bakinaca, sa kojima su razgovarali novinari "Novosti", kažu da su ponosni na svog "komšiju" predsednika RS Milorada Dodika.

- Igor je prijatan i kulturan mladić. Njihova porodica je za ponos našeg mesta. Dodik nikada nije zaboravio na nas i naše selo. Ko god je imao neki problem njegova vrata su za nas bila otvorena. Jedva čekamo da upoznamo Ivanu. Čuli smo da je veoma lepa i vaspitana i da ima sestru bliznakinju, pričaju stanovnici Bakinaca.

Svadbi su prisustvovali premijerka RS Željka Cvijanović, predsednik parlamenta RS Nedeljko Čubrilović, brojni ministri u Vladi RS, ugledni režiser Emir Kusturica, vladika Grigorije, ugledni sportisti iz Srbije, estradni umetnici i predstavnici kulturnog života RS.

Svadbu su pratile jake mere obezbeđenja. Policijske patrole su bile raspoređene na prilaznim putevima u Bakincima, a unutar imanja bile su raspoređene privatne zaštitarske službe. Gosti su pre ulaza prolazili kroz vrata sa detektorom metala. Zamoljeni su da ne slikaju slavlje niti da fotografije dostavljaju medijima. Svi gosti su bili evidentirani i na svadbu se dolazilo strogo sa pozivnicom.

Kako Novosti saznaju, Dodikovi su za svadbu potrošili oko 200.000 maraka. Samo za piće su platili 45.000 maraka, za hranu 20.000, dekoracije 5.000, a za muziku 50.000.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još