MAJKA HRVATICE, STRADALE U NIŠU: Bebo moja, osvetiću te, pa ću poći za tobom!

Bebo moja, sine moj, majka ne veruje da je ovo istina. Dođi po mene, sine moj, ne mogu tebe da nadživim. Osvetiću te, lepotice moja, ne mogu da mu oprostim smrt deteta – zapomagala je juče Violeta Janković, nakon što je primila stravičnu vest da joj je u noći između utorka i srede poginula na motociklu ćerka Vanja (18).

Devojka koja je sa majkom pre mesec dana došla iz Pule kod dede u niško naselje Gornja Vrežina, otišla je preksinoć na vožnju motociklom sa Nikolom T. (26) iz sela Malča. Njeno telo pronađeno je ispod nadvožnjaka na auto-putu Niš-Pirot, nedaleko od Gornje Vrežine.

Pala na auto-put

Pretpostavlja da je Nikola izgubio kontrolu nad motociklom, udario u ogradu nadvožnjaka, a da je devojka od siline udarca preletela preko nje i pala sa visine od oko osam metara na kolovoz – kaže sagovornik iz istrage.

Majka Violeta priča za Kurir da je kobne večeri sa ćerkom i tim dečkom sedela na ulici.

– Nikola je pio pivo za pivom. Bio je dobro raspoložen, šalio se sa mnom na Vanjin račun. Smejala sam se, govorila mu: „Ne dam ti svoje dete“. Ubrzo je seo na motor i otišao. Nisam dala ćerki da ide sa njim jer je pio. Vanja je nešto kasnije otišla do škole, gde se skuplja omladina. Od njene drugarice čula sam da se pojavio tamo i da ju je odvezao sa sobom. Čekala sam do zore da mi se javi, mobilni joj je bio isključen, osećala sam da se nešto loše desilo – priča Violeta.

Zabrinuta žena ujutro je krenula da traži dete.

– Kad sam došla do tog mosta, videla sam policiju, presekla sam se. Rekli su mi da je devojka nastradala. Nisam verovala da je to ona dok mi nisu dali lančić i njene stvari – vajka se nesrećna majka i nastavlja:

– Osamnaesti rođendan joj je bio 12. juna, iako živimo u Hrvatskoj, ona ovde ima mnogo drugova, pa je htela da ovde proslavi. Mnogo je volela novinarstvo, htela je to da studira, i to u Srbiji – priča Violeta, pokazujući informator za studente žurnalistike.

Izvor: Kurir

Foto: Arhiva Nadlanu