VODIČ: Kako da koristite šminku kada su dani vreli

1. Odaberite tečnost za čišćenje lica koja sadrži salicilnu kiselinu, jer ona "odrađuje" najveći deo posla pri dubinskom čišćenju i idealna je za masnu kožu.

2. Ne preterujte sa pranjem lica, jer to može da natera važu kožu da luči više ulja koja čine da izgledate nauljeno. Dakle, samo ujutru i uveče.

3. Dodajte toner svojoj dnevnoj rutini. On će da vrati normalan pH nivo vašoj koži dok istovremeno sužava pore i sprečava povratak viška sebuma.

4. Ne preskačite kremu za sunčanje. Shvatamo da ume da učini da vam lice izgleda užasno, ali mislimo da je to mnogo bolje od raka kože. Odaberite kremu za sunčanje napravljenu za lice koja ima mat efekat i nećete imati problema.

5. Redovno koristite prajmere. Oni vašu kožu čine savršenim platnom za šminku i daju joj zdrav sjaj.

6. Lagani puder je vaš najbolji drug. Dakle tonirana krema je najbolji izbor kako ne biste zatvorili pore.

7. Ne dodajte šminku u toku dana. Dakle popodnevna poseta ogledalu sa pudrijerom u ruci je no-no, jer izaziva dodatnu iritaciju kože. Umesto toga, koristite tufere i njima nežno tapkajte masna područja.

8. Recite odlučno NE teškim kremama. Koristite samo kreme bazirane na vodi, koje ne sadrže ulje, ili će sav trud koji ste prethodno uložili biti uzaludan.

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još