DOKAZANO: Ovo su najbolje godine za udaju

0

I naravno, ako u tim godinama stanete na ludi kamen najmanje su šanse i za razvod.

Godinama se činilo da je bolje venčati se kasnije. Ali najsvežiji podaci istraživanja američkog Univerziteta Utah pokazuju da su oni koji brak sklope nakon 32. godine u većoj 'opasnosti' da će se razvesti, od parova koji se venčaju u kasnim dvadesetima.

Koje je onda idealno doba za ulazak u brak i najmanju šansu za razvod? Između 25. i 32. godine, a u toj računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori poput seksa, rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mesta u kome osoba živi.

'Za gotovo svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u brak', ističe Nikolas H. Volfinger, rukovodilac istraživanja.

On nudi i objašnjenje zašto je ljudima koji se venčaju u srednjim tridesetima teže da ostanu u braku. Kaže da oni koji čekaju srednje 30-e da bi otišli pred oltar možda nemaju predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili teškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa, pa zato kod njih postoji veći rizik od razvoda.

Uz to, ističe da se neke osobe u tridesetima koje bi i bile dobar bračni partner osećaju sasvim dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici. Neki ljudi koji odlažu brak se, s druge strane, toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ukoliko se ikada odluče da braku daju šansu.

Izvor: zadovoljna.hr

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.