Bruno Sena potpisao za Kampos

BEOGRAD, 31. oktobra 2009. (Beta) - Vozač Bruno Sena potpisao je ugovor sa novim timom u Formuli jedan Kampos Metom.

Sena je rođak trostrukog svetskog šampiona Ajrtona Sene, koji je poginuo na trci u San Marinu 1994. godine.

Bruno Sena je trebalo da debituje u Formuli jedan ove sezone, ali se Honda povukla iz takmičenja zbog loše finansijske situacije. On je prošle sezone osvojio drugo mesto u GP2 seriji.

"Srećan sam jer mi se ispunio san. Posle pregovora koji su trajali nekoliko nedelja, moji menadžeri su konačno uspeli. Sada mogu da se posvetim pripremama za narednu sezonu", naveo je 26-godišnji Sena na društvenoj mreži Tviter.

Jedan od čelnika španske ekipe Rodriges de Kastro rekao je da je veoma zadovoljan što će Sena voziti sa Kampos.

"Zadovoljni smo što će Bruno biti u našoj ekipi. Čast nam je što ćemo prezime Sena ponovo vratiti u Fomulu jedan. Njegovu karijeru pratimo od početka i gledali smo kako napreduje", rekao je on.

Direktor Formule jedan Berni Ekleston ocenio je da je dobro za Formulu jedan što će "neki drugi Sena" učestvovati u šampionatu.

"To je dobro za sport. Nadam se da će mu vozilo odgovarati, to je veoma važno. On nije Ajrton, ali dobro je što je neko sa tim prezimenom ponovo u Formuli jedan", rekao je on.

Mediji spekulišu da bi i Nelson Pike mlađi mogao da potpiše za špansku ekipu i tako bi ponovo oživeo rivalitet koji je bio između Ajrtona Sene i Nelsona Pikea između 1984. i 1991. godine.

Pogledajte još