Arsenal bolji od Totenhema, Čelsi ubedljiv

BEOGRAD, 31. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Arsenala pobedili su u 145. derbiju Totenhem sa 3:0 i tako ostali neporaženi od gradskog rivala 10 godina, a Čelsi se ubedljivom pobedom nad Boltonom od 4:0 učvrstio na prvom mestu premijerligaške tabele.

Arsenal je poveo golom Robina van Persija u 42. minutu, a samo 11 sekundi kasnije Sesk Fabregas je duplirao vođstvo. Konačan rezultat postigao je Van Persi svojim drugim golom na utakmici u 60. minutu.

Arsenal i Totenhem do sada su odigrali 145 utakmica, a "tobdžije" su ostvarile 60 pobeda. Današnjim trijumfom trener Arsenala Arsen Venger osvojio je 1.000 bodova u Premijer ligi, od kada je pre 13 godina preuzeo ekipu. Totenhem je od tada promenio 13 trenera.

Arsenal je sada drugi na tabeli sa 22 boda, koliko ima i Mančester junajted, ali "crveni đavoli" večeras igraju utakmicu 11. kola protiv Blekburna.

Fudbaleri Čelsija pobedili su na gostovanju Bolton sa 4:0, što je jedina pobeda gostujućih ekipa na današnjim utakmicama u Premijer ligi.

Golove za "plavce" postigli su Frenk Lampard u 45. minutu iz jedanaesterca, Deko je bio strelac u 61, Zet Najt je u 82. minutu postigao autogol, a konačan rezultat postavio je Didije Drogba u poslednjim trenucima utakmice.

Čelsi je prvi na tabeli sa 27 bodova, pet više od Arsenala i Mančester junajteda.

Fulam je na svom terenu pobedio Liverpul sa 3:1, a "crveni" su utakmicu završili sa devet igrača. Domaći su poveli u 24. minutu preko Bobija Zamore, ali je Fernando Tores izjednačio tri minuta pre kraja prvog poluvremena.

Četvrtu pobedu u šampionatu Fulamu su doneli Erik Nevland u 73. i Klint Demsi u 87. minutu.

Fudbaleri Portsmuta ubedljivo su pobedili Vigan sa 4:0, a Barnli je savladao Hal siti sa 2:0.

Bodove su podelili Everton i Aston Vila (1:1), Stouk i Vulverhempton (2:2), kao i Sanderlend i Vest Hem.

Poslednju utakmicu 11. kola sutra igraju Birmingem i Mančester siti.

Pogledajte još