DECA NA NOVOM BEOGRADU U STRAHU: Banda devojčica pljačka vršnjake

Tri devojčice stare svega 10, 12 i 13 godina unazad dva-tri meseca su strah i trepet u 63. bloku na Novom Beogradu, gde napadaju i pljačkaju svoje vršnjake.

Njih tri su prekjuče uhvaćene nakon što su pretukle i opljačkale dve devojčice u 63. bloku. Male razbojnice su uhvatili slučajni prolaznici i odmah su obavestili policiju. Od izvora bliskog istrazi saznajemo da ova dečja banda ima više dela nego ozbiljni kriminalci! Policija je nemoćna jer one zbog godina nisu krivično odgovorne.

Nakon što ih privedu u policijsku stanicu, policajci napišu izveštaj i obaveste tužilaštvo, pa ih predaju prihvatilištu za decu, ali one nakon nekog vremena odatle pobegnu, pa nastave po starom. Te devojčice se sumnjiče da su po ustaljenom receptu sačekivale vršnjakinje kada su bile same ili kad ih je bilo manje u grupi. Jedna bi žrtvu hvatala za vrat, druga bi je udarala, dok bi treća otimala torbicu. Tako se dogodilo i prekjuče.

Sačekale su da se dve devojčice odvoje od društva, pa su ih napale na ulici. Tokom napada nanele su im lakše povrede, ali su ih i dobro uplašile. Od dece su otele torbicu u kojoj je bio mobilni telefon i nešto sitnine. Sreća u nesreći je što je sve to primetio jedan slučajni prolaznik koji je ovu dečju bandu pojurio i uhvatio. U tom trenutku naišli si i roditelji jedne od devojčica, a ubrzo je pristigla i patrola policije.

Koliko su iskusne male banditkinje, govori i činjenica da, čim ih je taj čovek pojurio, torbicu sa mobilnim telefonom su odbacile ispod automobila – kaže izvor blizak istrazi.

Kada su ugledale policajace, tročalana banda devojčica je počela da plače i međusobno se optužuje. Rekle su da su sestre i da imaju 11 godina i da više nikad neće tako nešto uraditi. Brojni roditelji koji su se okupili glasno su negodovali zbog maloletnih bandita.

Ovo je strašno. Država im ne može ništa, a one mogu slobodno da napadaju našu decu. Šta će biti od njih kada malo porastu? Eto, ceo 63. blok strahuje od njih. Decu više ne smemo samu da pustimo na igrališta ispred zgrade – rekla je jedna od ogorčenih majki. Prolaznik koji ih je uhvatio rekao je da je ljudski postupio i da mu je želja bila da spase nevine devojčice.

Čuo sam galamu i video kako tri devojčice napadaju druge dve. Odmah sam reagovao iako su krenule da beže, uhvatio sam ih i pozvao policiju. Za njih sam odavno načuo da haraju blokom. Komšija mi je rekao da ih je video s terase kako neku devojčicu tuku i vuku ka smećari. I on je odmah reagovao i pozvao policiju, ali su tad one pobegle – ispričao je prolaznik.

Izvor: Alo

Foto: Yayimages/ilustracija

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.