LAGALA POLICIJU: Novosađanka dete ZADAVILA u kupatilu, pa zavila u krpe

Novosadska policija je podnela krivičnu prijavu protiv D. B. (23) zbog sumnje da je u kupatilu porodične kuće udavila svoju bebu.

Nakon otkrivanja ovog zločina D. B. se policiji pravdala da nije znala da je trudna i da je dete po porođaju već bilo mrtvo. Čedomorstvo se dogodilo u subotu popodne u Novom Sadu.

– Okrivljena D. B. se porodila u kupatilu kuće. Ona se sumnjiči da je ubila dete i da ga je potom zavila u krpe i ostavila ga u kupatilu, ne sumnjajući da će joj pozliti. Imala je jake bolove i morala je u bolnicu, gde je primljena u veoma lošem zdravstvenom stanju. Nakon pregleda je utvrđeno da se porodila. Budući da je shvatila da će čedomorstvo biti otkriveno, ona je uzela mobilni telefon i pozvala supruga i saopštila mu da se porodila i da je dete umotano u krpe u kupatilu – navodi izvor blizak istrazi.

Kada je policija došla u bolnicu da bi je saslušala, prema rečima sagovornika ona se pravdala da nije znala da je trudna jer nikakve simptome nije imala koji bi ukazivali na to.

– D. B. je ispričala da je otišla u toalet i da je osetila jak bol i da je nešto ispalo iz nje. Pogledala je i videla bebu koja je, prema njenim rečima, već bila mrtva. Međutim, kako je svima ta priča bila sumnjiva, telo bebe je poslato na obdukciju. Ubrzo je utvrđeno da je dete rođeno živo i da je njegova smrt bila nasilna – navodi on.

Kada su okrivljenoj predočena nova saznanja i činjenica da je smrt bebe nastala davljenjem, D. B. je zaćutala, a na dodatna pitanja policijskih inspektora nije umela da odgovori.

– Okrivljena se trenutno nalazi u bolnici u Novom Sadu na odeljenju ginekologije, jer joj je zdravstveno stanje loše.

Ona je ostala pri iskazu da nije znala da je trudna. D. B. policiji nije mogla da objasni šta ju je navelo da ubije tek rođenu bebu – rekao je izvor.

Nadlanu / izvor: Kurir

Foto: Nadlanu Arhiva

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.