SLAVKO ŠTIMAC JE LUDOVAO ZA NJOM U “VARLJIVOM LETU ’68”, a otkrijte zbog čega je naša glumica zaslužila medalju za hrabrost

Kad se pojavila na velikom ekranu 1984, u remek-delu Gorana Paskaljevića “Varljivo leto '68”, oko Lidije Pletl je nastala prava histerija. Cela Jugoslavija se zaljubila u prezgodnu apotekarku Sašku Ilić.

– Svugde oko sebe širila je neodoljivi miris eteričnih ulja, vrelog leta i peska na suncu. Saška Ilić, apotekarka – razmišljao je glavni junak Perica Cvetković, kojeg je maestralno odigrao Slavko Štimac.

Osim što je u Narodnom pozorištu odigrala više desetina velikih uloga, Lidija Pletl je pokazala da se iz najvećih životnih borbi može izaći dostojanstveno. Pre desetak godina, kad joj je dijagnostikovan kancer dojke, nije se predala. Naprotiv, bila je hrabra. Uverena kako njeno iskustvo može pomoći drugim ženama koje se nalaze u istom ili sličnom problemu, javno je progovorila o svojoj borbi. Pobedivši opaku bolest Lidija je zaključila kako mora promeniti iz korena svoj život. Oslobodila se stresa i lažnih prijateljstava i danas živi na relaciji Sombor-Beograd.

B.J.

Foto: printscreen youtube