Svetla budućnost je pred nama: Windows 10 je stigao

Sad kad pogledamo Windows 8, lako je videti gde je Majkrosoft pogrešio. Osmica je bila kao klađenje na konja kog prvi put vidite - deluje kao sjajna ideja, ali može da se desi da izgubi. Majkrosoft se kladio na upotrebu kompjutera baziranu na tač ekranu, što je učinilo upotrebu miša i tastature na običnom PC-ju užasno konfuznim i iritantnim. Tako su mnoge naterali da nastave da koriste Windows 7, dok su korisnici tableta bili oduševljeni.

Sve te greške su sa Windows 10 popravljene. Vraćen je desktop kakav svi znamo i volimo, i slavimo povratak starog dobrog početnog menija kao da nikada nije odlazio.

Ako ste pomislili da je Win10 samo lepša verzija Win7, grešite. Redizajniran je i sada on u sebi sadrži najbolje od prethodna dva operativna sistema.

Korišćenje je jednostavno, a nove teme moderne i utilitarističke. U ovoj verziji, Majkrosoft se fokusirao na multitasking, tako da je sada lakši nego ikada.

Od 29. jula, novi Windows je dostupan kao besplatna nadogradnja svim korisnicima koji imaju originalnu verziju Windowsa 7. Windows 10 se isporučuje kao servis, a inovacije i bezbednosne ispravke se automatski ažuriraju. Svi korisnici sa kvalifikovanim uređajima i legalnim Windows 7, 8 i 8.1 sistemima, mogu od 1. do 25. avgusta, na štandu Microsoft-a u Ušće Shopping Center-u da urade besplatnu nadogradnju uz pomoć i podršku stručnog Majkrosoft tima.

Kortana je interesantan novitet, ali je savršeno integrisana u sistem, te nije naporna, a olakšava pretragu. Ako obraćate pažnju na detalje i zanimljivosti - tražite od Kortane da vam peva!

(old_image)

Novi sistem sa sobom donosi novi browser - Edge koji je Majkrosoft pokušao da učini dovoljno sličnim Exploreru kako bi olakšao korisnicima, ali su ostale određene mane - kad nešto skidate daunload počinje odmah i ne pruža vam izbor foldera u koji će fajl biti sačuvan. No, iako nije još uvek savršen, Edge je brz, učitava sajtove bez problema.

Edge je uveo i neke interesantne nove opcije- možete crtati i pisati po web stranici koju gledate, pa onda kopiju toga poslati prijateljima.

Aplikacije ugrađene u sistem su sjajna kombinacija sa sistemom. Sve su jednostavne za upotrebu i neophodne svakodnevnom korisniku, tako da nema govora o stvarima koje vam nepotrebno pune kompjuter.

Sve u svemu, nas je Majkrosoft ubedio da koristimo novi Windows - radi tačno ono što očekujemo, brz je, interesantan, u potpunosti "user friendly".

(old_image)

Jedino vam preporučujemo da sačekate malo pre prebacivanja na ovaj novi operativni sistem, kako bi Majkrosoft sredio sve bagove.

Nadlanu / Tijana Damjanović

Pogledajte još