Gvozden Kristali: Rokenrol treba da siđe na ulice

Do sada iza sebe imaju četiri studijska albuma: “Kristali” (1994), “Dolina ljubavi” (1997), “Sve što dolazi” (2001) i “Samo bluz” (2013), kao i jedan “live” album – Live@Studio 6 (2004).

U junu 2014. godine bend je singlom “Divan dan”, koji je pozitivno prihvaćen od strane publike, najavio izlazak novog albuma. “Na albumu se radi, polako dobija oblik. To su sveže melodije i sigurno će album biti drugačiji od prošlih jer nije zanimljivo ponavljati se.“, kaže Dejan Gvozden, frontmen Kristala.

Još uvek prepuni pozitivnih utisaka sa koncerta u Domu omladine Beograda, kojim su u oktobru prošle godine proslavili dvadesetogodišnjicu svog postojanja, očekuju da će i ovaj nastup, u sklopu koncertne promocije novog materijala, biti dobro prihvaćen od strane publike.

“Velika je razlika između malih (klupskih) svirki i velikih bina, ali svaka ima svoja zadovoljstva. Naša želja je da što više sviramo, jer to je ono zbog čega postojimo. Sviraćemo sve najbolje stvari, to će u stvari biti jedan opušteni susret sa fanovima! Koncerti na Zidiću su super, rokenrol treba da siđe na ulice!”, rekao nam je Dejan.

S obzirom na dug staž Kristala na muzičkoj sceni Srbije, zanimalo nas je kako on komentariše stanje na samoj sceni danas i da li je došlo do nekog pozitivnog pomaka i vrednovanja kvalitetnije muzike na njoj. “Mislim da je u trenutnoj situaciji uspeh to što ima novih bendova.”, zaključuje Dejan Gvozden.

Foto: Promo