"Ikea" investira u "Simpo"

VRANJE, 02. novembar 2009. (FoNet) - Švedska kompanija IKEA investirale je 500.000 evra u povećanje i unapređenje proizvodnih kapaciteta vranjskog "Simpa" ,kao nastavak uspešne i drugoročne saradnje, saopšteno je iz ove kompanije.

Zahvaljujući ovoj investiciji instalirana je moderna linija za automatsko krojenje štofova čiji su kapaciteti veći dvadeset puta od dosadašnjih, kaže generalni direktor "Simpa", Slađan Disić.

Podrška koju je "Simpo" dobio od kompanije IKEA od velikog je značaja za razvoj i unapređenje konkurentnosti domaće industrije nameštaja.

Kroz ovu investiciju od pola miliona evra radnog kapitala u našu kompaniju, a samim tim i u domaću industriju nameštaja, bićemo u prilici da primenimo neka od najboljih svetskih rešenja u proizvodnji nameštaja i izađemo u susret sve dinamičnijem tržištu nameštaja, kaže Disić.

Investicija IKEE je posebno važna s obzirom na naše planove o većem prisustvu na međunarodnom tržištu", dodao je on.

Disić objašnjava da su se "Simpo" i "Ikea" dogovorili i o novim isporukama sofa u prodajne objekte ove švedske kompanije na nekoliko tržišta Evropske unije, počevši od novembra ove godine i ocenjuje da su "ova investicija i dogovor jasni pokazatelji posvećenosti kompanije !Ikea" i njene ključne uloge u razvoju domaće industrije nameštaja".

Disić je ocenio da je "od velike važnosti " za "Simpo", da su u toku pregovori o nastavku saradnje sa ovom švedskom kompanijom o proizvodnji i isporuci dečjih krevetića, dušeka, stolova i stolica.

U prvoj polovini 2009.godine "Ikea" i "Simpo" potpisali su ugovor o izvozu sofa vranjskog proizvođača u "Ikeine" prodajne objekte u Rusiji, vredan 5,5 miliona evra.

U toku su i pregovori o produženju ovog ugovora za naredne tri do pet godina a dogovorena je i isporuka "Simpovih" sofa na nekoliko tržišta Evropske unije, pre svega u Italiju, Španiju, Portugaliju. Vrednost ovog ugovora je 1,5 miliona evra, navode u "Simpu".

Pogledajte još