fbpx

DRAMA: "Lastin" autobus s turistima iz Srbije potpuno izgoreo u Crnoj Gori

Niko od putnika, na sreću, nije stradao, ali su neki od njih ostali bez ptrljaga i dokumenata koje je plamen progutao.

Autobus je izgoreo oko 22 sata, neposredno pošto je izašao iz jednog od tunela.

- Sedeo sam napred i primetio sam da se upalila neka lampica na kontrolnoj tabli. Vozač je zaustavio autobus pored puta i izašao da pogleda šta se dešava. Samo 20-ak sekundi kasnije utrčao je na zadnja vrata i povikao ljudima da napuste autobus jer se zapalio motor - priča za “Blic” Stefan Milivojević, jedan od putnika.

Stefan je uspeo da izvuče sve svoje stvari, ali njegv drug Marko Tomić (20) nije bio te sreće. U autobusu su mu izgorela sva lična dokumenta, mobilni telefon...
On je sedeo u zadnjoj polovini autobusa kada su ga iznenadili ljudi koji su potrčali ka prednjim vratima vičući drugim putnicima i gurajući ih da napuste autobus koji je zahvatila vatra.

- U panici sam zaboravio da ponesem stvari i sve su izgorele - priča Marko.

Autobus je, prema njegovim rečima, za manje od minuta bio ceo u plamenu. Vozači su pokušali da ugase požar, ali su, prema rečima mladića, bili nemoćni. Oni dodaju da se nijedno vozilo koje je prolazilo dok je autobus goreo nije zaustavilo kako bi pomogli u gašenju požara.

Vozači su uspeli, međutim, da iz bunkera autobusa-buktinje izvuku deo prtljaga putnika.

Iako su odmah pozvali vatrogasce i policiju, oni su na lice mesta stigli tek 20-ak minuta pošto je autobus u potpunosti izgoreo.

Putnici su, potom raspoređivani po autobusima koji su išli ka Beogradu, po pet-šest, u zavisnosti od toga koliko je bilo slobodnih mesta.

U “Lasti” su nam potvrdili da je autobus izgoreo, ali više informacija u vezi sa time šta je uzrok požara nisu mogli da nam daju.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.