fbpx

ŽVAKE JOJ BLOKIRALE VILICU: Ona je jedina osoba na svetu koja ima ovaj neverovatan problem

Često se vode rasprave da li je žvakaća guma opasna po naše zube i vilicu. Kada je u pitanju Kler Embleton iz Liverpula, tu dileme nema. Ova Britanka je žvakala žvakaću gumu bez šećera u proseku sedam sati dnevno, a sada zbog žvakanja mora na operaciju zbog istrošene vilice.

Zbog žvakaće gume ova majka četvoro dece danas ne može da otvori usta više od jednog centimetra pa je sada čeka operacija u kojoj će joj kosti vilice zameniti metalnim pločicama.

"Kada su mi doktori rekli da mi se od žvakanja žvake izlizala vilica i da ću zbog toga morati na operaciju – ostala sam šokirana. Uvek sam mislila da je žvakaća guma zdrava pa sam je žvakala nakon jela, a kupovala sam samo one bez šećera. Nikad nisam mislila da bi ta bezopasna i zdrava navika mogla naneti toliku štetu," rekla je ova 38-godišnjakinja.

Pre dve godine osetila je kako joj je “preskočila” vilica, a pre godinu dana počeli su pravi problemi. Dok je žvakala omiljenu žvaku, vilica joj se jednostavno blokirala i nije mogla više da otvori usta.

Doktori su joj dijagnostikovali poremećaj viličnog zgloba koji je dobila zbog prekomernog žvakanja žvakaće gume.

"Rekli su da sam preforsirala mišiće vilice i da nisam smela stalno da žvaćem žvaku jer između obroka vilici treba odmor, a ne žvakaća guma, " ispričala je Kler Embleton.
Izvor: Fokus.ba

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.