TO MOŽE SAMO U SRBIJI: Putnici platili kartu za voz koji ne postoji

U to su se uverili putnici koji su od 20. do 23. jula pokušavali da od Niša, preko Zaječara, stignu vozom do Negotina i okolnih sela. Među njima je i Olivera Jovanović iz Jagodine. Ona je iz Niša 22. jula krenula u Rajac. Do cilja je umesto u 15 i 40, došla tek 22 i 30 i to autobusom i taksijem.

- Bruka je da mi se naplati karta do Rajca, da se ni meni ni drugim putnicima, ne kaže da voz u 14 i 40 , kojim je trebalo da nastavimo put do Negotina ne saobraćaja. Kondukter nas je bukvalno izbacio na peron Železničke stanice uz objašnjenje da je viša sila jer nema ispravne lokomotive. Na pitanje zašto su nam prodali karte rekao je da ne zna i da se žalimo u “onima u Beogradu” - priča Jovanovićeva za “Blic”.

Ona je putovanje nastavila autobusom do Negotina, a do krajnjeg odredišta je došla taksijem.

- Tako me je put od Niša do Rajca, železnicom, koštao kao avion, jer sam samo za taksi dala 30 evra i autobus 600 dinara - kaže naša sagovornica.

U „Železnicama Srbije“ potvrdili su priču naše sagovornice.

- Bilo je problema u saobraćaju u OJ Zaječar zbog kvarova nekih od pet dizel lokomotiva. Zato je u julu otkazano 108 vozova, a najviše u periodu od 20. do 23. jula kada smo otkazivali i 10 vozova dnevno jer smo imali na raspolaganju samo jedno vozilo. Što se tiče izdavanja karata moguće je da blagajnik u Nišu nije imao informaciju da voz ka Negotinu ne saobraća tog dana. Putnicima ćemo nadoknaditi štetu - kažu u „Železnicama Srbije“.

Izvor: Blic

Pogledajte još