Nagrade Jacobs Fashion Selectiona

Nakon 17 uspešnih modnih dana, jesenji 15. po redu Jacobs Fashion Selection završen je glamuroznom modnom žurkom u ekskluzivnom hotelu Admiral. U proteklom periodu videli smo koje su to nove mogućnosti, nove tendencije, boje, stilovi! Modni žiri dodelio je nagrade najboljima, nakon čega su svi sebi dali malo oduška opuštajući se uz dobru muziku, klopu i piće.

Od 11. do 28. oktobra, kao što je i tradicija Fashion Selectiona, preko 30 revija najpoznatijih domaćih i stranih dizajnera, brendova i modnih kuća održalo je revije u najatraktivnijim prostorima u Beogradu. Čast da otvori ovu manifestaciju u Kristalnoj dvorani hotela Hajat pripalo je poznatoj italijanskoj marki "Sweet Years", koji je ovom prilikom priredio pravi spektakl uz mnogo poznatih promotera.

Pozorišni ambijent Jugoslovenskog dramskog pozorišta, bio je pravo mesto za legendu naše modne scene Zvonka Markovića, koji je prikazao svoju najnoviju kolekciju dopunjenu  muškim modelima. Najveće interesovanje vladalo je za novu kolekciju brenda "Marijana Class" koju je prikazala diva srpskog džet-seta Marijana Mateus. Svoje viđenje trendova za narednu sezonu publici su predstavili Vasilije Kovačev, Milena Radović, Marina Milovanović, brend Baron.

Kao i do sad i ove jeseni nastavljena je jedinstvena tradicija modnog putovanja. Karavan 15. jakobs fešen selekšena krenuo je put prelepe Istre, u mondensko letovalište Opatiju, gde će odabrani modni sladokusci uživati u novoj kolekciji modne kuce AMC i radovima kreatora Valentine Obradović i Bojana Božića, ali i u doživljajima, mirisima i ukusima koje ova regija nudi.

Nakon dve nedelje manifestacija je zatvorena humanitarnom revijom "Diva Donation". Po ideji Isidore Bjelice, najpoznatije dame srpskog džet-seta prikazale su po jednu svoju haljinu, koju su donirale za pomoć ženama koje su u Srbiji ostale bez posla ili nikako ne mogu da ga nađu, "Sigurnoj kući" i udruženju slepih "Beli štap". 

NAGRADE:

- Nakon sumiranja utisaka, jednoglasno je odlučeno da Isidora Bjelica i Nebojša Grnčarski dobiju nagradu za humanitarni rad za reviju "Diva Donation" 

- Najbolja revija po izboru čitalaca "Blica" je revija Marijane Mateus 

- Najbolja kolekcija je modne kuće "Passage" 

- Najbolji vizuelni identitet modne revije je imao Zvonko Marković 

- Najbolji mladi kreator je Predrag Duknić 

- Nagradu "Katarina Nikić" (od ovog Fešen selekšena nagrada za najbolju manekenku nosiće ime naše tragično preminule manekenke) dobila je Sofija Milošević 

- Najbolji maneken je Bojan Karas 

- Za Novo lice (New Face) proglašena je Marija Ćirović 

- Najbolji stajling javne ličnosti imala je pevačica Aleksandra Radović

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić 

Pogledajte još