Gasol i dalje van parketa

LOS ANĐELES, 2. novembra 2009. (Beta-AP) - Košarkaš LA Lejkersa Pau Gasol propustio je treću uzastopnu utakmicu NBA lige zbog povrede, a još se ne zna kada će se vratiti na parket.

Gasol je istegao tetivu desne noge u predsezoni pre tri nedelje i od tada nije spreman za igranje. U utakmici protiv Atlante, u nedelju uveče, nije se ni presvlačio u dres, a njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo je Lamar Odom.

"Uradili smo sve što smo mogli kad su lečenje i rehabilitacija u pitanju. Sada samo treba da budemo strpljivi. Ne prolazi, a nekoliko dana je bilo baš teško. Nisam očekivao da će biti ovako, ali radimo šta moramo", rekao je Gasol.

Španski reprezentativac propustio je samo jednu utakmicu ligaškog dela prošle sezone, u kojoj je bio drugi strelac tima, beležeći u proseku 18,9 poena. Bio je prvi skakač ekipe sa 9,6 skokova, a uz to je imao i 3,5 asistencije po utakmici.

Novinarima nije znao tačno da kaže da li je angažovanje u reprezentaciji doprinelo tome da se povredi.

"Poslednje dve godine sam mnogo uposlio telo, tako da to možda ima nešto sa tim. A možda se samo desilo", rekao je on.

Lejkersi nisu objavili kada će se Gasol vratiti u tim, ali se zna da će putovati sa ekipom na gostovanja u Oklahomi i Hjustonu. Trener Fil Džekson rekao je da mu ne smeta ako Gasol presedi obe utakmice, ali očekuje da se njegov krilni centar brzo vrati.

"Nije to nešto za šta treba da se potpuno oporavi. Ne možete doći do 100 odsto osim ako ne uzmete beskonačni odmor i pustite da se zaceli. Početna dijagnoza bila je šest nedelja, a toliko nemamo. Treba samo da nađemo način da ga vratimo, a da ga ne ugrozimo", rekao je Džekson.

Pogledajte još