KRVAVA NOĆ U BEOGRADU: Manijak nasumice ranjavao ljude nožem

Nepoznata osoba prošle noći dva puta je u centru grada, nasumično napala nožem četiri prolaznika, od kojih je jedan teško povređen, izjavila je za Tanjug portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prvi napad se dogodio u ulici Luke Lazarevića, na početku Brankovog mosta, gde su sa leđa ubodena dva mladića od 17 i 18 godina. Jedan je teško povređen ubodom noža u donji deo leđa, a drugi u zadnji deo leve natkolenice i obojica su posle ukazane pomoći, prevezena u Urgentni centar.

U drugom napadu, na Studentskom trgu, kod Filološkog fakulteta, za koji se veruje da ga je izvelo ista osoba, meta su bila još dva mladića od 18 godina. Jedan je uboden u zadnju stranu leve natkolenice, dok je drugi uspeo da se izmakne i obojica su odbila transport u bolnicu, posle ukazane pomoći.

U pet saobraćjanih nesreća povređeno je sedam lica. Muškarac od 30 godina istegao je vrat u udesu, koji se dogodio u Bulevaru oslobođenja kod Hrama, a u nesreći na skretanju sa Obrenovačkog druma prema Železniku, ženi od 30 godina povređeno je koleno i oboje su prevezeni u Urgentni centar.

Na novom novosadskom putu, dogodio se udes, u kojem je 30-ogodišnji vozač zadobio tupu povredu grudnog koša, bez ostalih vidljivih povreda i prevezen je u KBC Zemun.

U Glavnoj ulici u Bečmenu dogodilo se udes u kojem je učestvovao stariji čovek od 70 godina, ali nije imao vidljivih povreda.

U saobraćajki, do koje je došlo u Borči, na putu za Crvenku, povređene su tri osobe, od kojih je 20-ogodišnji vozač imao tupu povredu glave, povređenu potkolenicu i skočni zglob, suvozač od 20 godina je takođe imao tupu povredu glave i razderotinu na njoj, kao i ogrebotinu na licu, dok je 17. godišnji putnik imao tupu povredu leđa.

Svi su prevezeni u Urgentni centar. Noć je bila prilično teška, bilo je dosta tuča i alkoholisanih ljudi, a mnogo problema imali su i hrončni bolesnici.

Macura kaže da vrućina predugo traje i da su ljudi već iscrpeli većinu odbrambenih snaga, pa gotovo više niko ne može ni da spava.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su tokom noći ukupno 100 puta, od kojih 21 na javnom mestu.

Izvor: novimagazin.rs