fbpx

4 leka za letnju muku: Kako da se rešite ispucalih peta

1. PENA ZA BRIJANJE
Nanesite veću količinu pene za brijanje na stopala. U većoj posudi pomešajte jednaku količinu vodice za ispiranje usta i toplu vodu pa dobro natopite peškir. Dok su stopala još u peni omotajte ih peškirom i ostavite da odstoji oko pola sata.

Istim peškirom lagano trljajte stopala skidajući penu. To će ukloniti grubu i suv100au kožu, a stopala će postati glatka i meka. Na kraju tretmana nanesite kremu za stopala za dodatnu hidrataciju.

2. BILJNO ILI MASLINOVO ULJE
Ovo je još jedna vrlo efikasna metoda, a sve što vam treja je malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja. Prstima nanesite ulje na stopala i dobro izmasirajte, lagano trljajući kritična mesta.

Ako ovo radite uveče, nakon što ste utrljali ulje navucite par čistih pamučnih čarapa i ostavite preko noći. Kada se probudite stopala će vam biti meka i hidrirana, a ružna ispucala koža će nestati. Ovu metodu možete koristiti nekoliko puta nedeljno ukoliko su vam stopala jako suva, a pete ispucale.

3. VAZELIN

Vazelin je još jedno odlično sredstvo. Samo ga nanesite po celim tabanima i obujte čiste pamućne čarape za spavanje.

Ukoliko to radite tokom dana, ostavite čarape sve dok vam stopala potpuno ne upiju vazelin i ne postanu glatka i meka.

4. SLANA KUPKA

Topla slana kupka odličan je recept za lečenje ispucalih peta. U toplu vodu dodajte šaku soli, dobro pomešajte i uronite stopala na petnaest minuta.

Dobro osušite stopala i nanesite deblji sloj kreme ili vazelina, te obujte čiste pamučne čarape. Nakon nekoliko sati stopala će upiti kremu, a rezultat znate- dobićete negovana stopala za pokazivanje.

Nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.