GDE su, ŠTA rade i KAKO izgledaju momci koji su činili deo Top Liste Nadrealista?

Nenad Janković alias Nele Karajlić (rođen 11. 12. 1962. u Sarajevu) je rock and roll muzičar, kompozitor, glumac i režiser nekadašnjih TV emisija u Bosni i Hercegovini. Tokom 80-tih godina bio poznat kao pevač grupe Zabranjeno pušenje i glumac u popularnoj televizijskoj seriji Top Lista Nadrealista. Do aprila 1992. godine je živeo u Sarajevu, nakon čega je otišao u Beograd gde je osnovao novi bend pod imenom "The No Smoking Orchestra".

(old_image)


Branko Đurić, poznat i kao Đuro
(rođen 28. 5. 1962. u Sarajevu) jedan je od najprepoznatljivijih bosanskih glumaca - komičara, režisera i dramskih pisaca. Završio je Akademiju za glumu u Sarajevu 1988. godine. Stekao je slavu u nezaboravnim humorističkim serijama Top Lista Nadrealista koja se prikazivala od 1984. do početka devedesetih godina. Svoj talenat je iskazao i u muzici, kao pjevač i svirač u sarajevskoj grupi Bombaj štampa.

Početkom rata napušta rodno Sarajevo i odlazi u Sloveniju gdje radi u pozorištu, na televiziji i na filmu. Njegov režiserski prvjenac, "Kajmak i marmelada", postigao je ogroman uspjeh u Sloveniji.

Godine 2004. na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu premijerno je izvedena predstava "Šta ćemo sad", prema njegovom tekstu.

Živi i radi u Ljubljani, Slovenija. Supruga mu je Tanja Ribič, glumica.

(old_image)


Jadranko "Dado" Džihan
(rođen 24. 5. 1964 u Sarajevu) kompozitor i muzički producent. Član "Novog primitivizma" i Top liste nadrealista ranih 80-tih. Od 1991. živi i radi u Londonu.

(old_image)

Nadlanu / izvor:novi.ba

Pogledajte još