BOLEST NOVOG DOBA: Zbog OVOGA se mladi parovi sve manje SEKSAJU

Čini se da dostupnost brojnih informacija iz časopisa, filmova i knjiga deluje deprimirajuće na veliki broj parova. Poruke koje šalju filmovi poput "Pedeset nijansi sive" o tome kako bi seks trebalo da izgleda, stvaraju pritisak na prosečne parove koji, iz straha da neće ispuniti očekivanja u krevetu, seks radije izbegavaju.

Svega 45 odsto parova smatra svoj seksualni život relativno ili vrlo dobrim, dok njih 51 odsto priznaje da su u proteklih mesec dana premalo vodili ljubav, pokazala je britanska studija sprovedena na 6000 ljudi, koji se žale na nedostatak spontanosti u vezama.

Bračni savetnici ističu da se sve ređe seks događa sam od sebe - poslovni ljudi prezauzeti su svojim rasporedima pa se intimna druženja sa partnerima planiraju unapred.

“Seks ne bi trebalo da bude razočaravajuće iskustvo i ima mnogo stvari koje mogu preokrenuti situaciju u vašu korist tako da ponovno uživate u ispunjenom seksualnom životu, samo morate međusobno razgovarati o tome šta vam odgovara”, savetuju seksualni terapeuti.

Ljudima je neprijatno da razgovaraju o takvim temama iz straha da druga strana neće imati isto mišljenje, ali ni zatvaranje i ignorisanje problema u vezi neće doneti pomak. Samo iskren razgovor može poboljšati, kako seksualni, tako i svakodnevni život u paru.

Izvor: Srbija Danas

Pogledajte još