HEROJ I BOLESNIK: Vatrogasac spasio devojčicu iz požara, pa je brutalno silovao!

Ovaj stravičan zločin se dogodio još 1994. godine, ali je žrtva tek nedavno prijavila monstruma, a sud ga je pre par dana proglasio krivim, te ga čeka duga zatvorska kazna.

Škotski vatrogasac Džon Mekgin (56) iz Glazgova brutalno je silovao devetogodišnju devojčicu, koju je poznavao, nakon što ju je prethodno spasio iz požara koji je izbio u njenoj kući.

Požar je izbio u januaru 1994. godine, u naselju Belšil u kojem je devojčica živela sa majkom. Zbog izloženosti dimu, majka je prevezena u bolnicu, a devojčica, nepovređena, odvedena je kod bake.

Nakon što je ugasio vatru, Mekgin je posetio devojčicu koja je bila sama u bakinoj kući.

"Nagovorio me je da se igramo jedne igre, 'Kralj zamka', zatim me je postavio na sebe, rukom zatvorio usta kako ne bih mogla da vrištim i mučki silovao", rekla je na suđenju žrtva, koja danas ima 30 godina.

"Zapretio mi je da će mi ubiti majku ako joj kažem šta se desilo. Zato sam iz straha ćutala 21 godinu", navela je žrtva.

Mekgin je odbacio optužbe i tokom celog suđenja tvrdio da je nevin. Prema njegovim rečima, devojka ga je optužila, jer nije uspela da ga uceni i od njega izvuče novac, te je i izmislila silovanje.

"Radnije bih sebi prosvirao mozak nego što bih bio pedofil. Ni vešanje nije dovoljno dobra kazna za pedofile", branio se vatrogasac.

Međutim, ona nije bila njegova jedina žrtva. Tokom suđenja su ga za seksualno zlostavljanje optužile još jedna devojčica i bivša partnerka (50), sa kojom je živeo 80-ih.

Prema izjavi devojčice, ona je od Mekgina dobila slatkiše te ju je ucenio da "mora da ćuti o svemu".

Sa druge strane, partnerka je svoju torturu sa osuđenim Mekginom ispričala do detalja.

"Redovno me je primoravao na seks. Samo u dva navrata sam pristala na odnose sa njim. Vezivao me je za krevet i danima silovao", rekla je nesrećna žena koja je jedva pobegla od mostruma.

Svedočenja ovih žena bili su dovoljni za sudiju da donese osuđujuću presudu. A kazna će biti određena krajem meseca.

Izvor: Jutranji

Pogledajte još