ŠOK: Devojčicu od 11 godina silovao dečko njene majke, a onda su je prisilili da rodi dete

Devojčica (11) iz Paragvaja je morala da rodi dete čiji je otac muškarac (42), dečko njene majke. On je silovao je curicu kada je imala samo deset godina, a morala je da rodi pošto je pobačaj u Paragvaju dozvoljen samo ako trudnoća ugrožava život majke.

Bebu je rodila u 37. Nedelji trudnoće carskim rezom. Curica je rođena u četvrtak, bila je teška 3,5 kilograma, a majka ju je nazvalaMilagros što na španjolskom znači "čudo", piše NDTV.Devojčicu su, kad su saznali da je trudna, odveli doktoru. Imala je bolove u stomaku, pa su lekari su prvo mislili da ju je napao parazit, a onda su shvatili da je trudna. Oni su rekli da je porođaj prošao u redu te da će majka ostati u bolnici još 72 sata. Rekli su i da će videti da li će majka moći da se brine za dete.

Gilberto Martinez Zarate (42), koji je silovao curicu, završio je u zatvoru. Čeka suđenje, a može dobiti kaznu od 12 do 15 godina zatvora. I majka curice je u zatvoru, ali joj je bilo dozvoljeno da tokom trudnoće posjećuje kćer. Tužitelji kažu da je Zarate curicu više puta silovaodok joj je majka bila na poslu.

UN je kritikovao paragvajske vlasti jer nisu htjeli ni razmotriti mogućnost da devojčici dopuste pobačaj. UNICEF takođe upozorava da Paragvaj devojčice ne štiti od seksualnih manijaka.

- Svakoga dana dve devojčice stare između 10 i 14 godina u Paragvaju budu silovane - tvrdi UNICEF.

Izvor: 24sata

Pogledajte još