NOĆ U BG: Pet saobraćajnih nesreća, devojka teško povređena

Devojka stara oko 19 godina je kao pešak oko 21.35 časova kod Pravnog fakulteta zadobila povrede glave, slabinskog dela leđa i oba kuka i istegnuće vrata, a prevezena je u Urgentni centar, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Mladić star oko 26 godina je u udesu oko 05.00 časova na Ostružničkom mostu u pravcu prema Obrenovcu zadobio povredu ramena, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 54 godine je u udesu oko 20.35 časova u Surčinskoj ulici zadobio posekotinu donje usne, a prevezen je u KBC Zemun, kazala je Macura.

Muškarac star oko 50 godina je u udesu oko 19.35 časova na autoputu za Niš zadobio istegnuće vrata, a prevezen je u Urgentni centar, navela je Macura.

Žena stara oko 49 godina je u udesu oko 20.20 časova na autoputu kod isključenja za aerodrom zadobila oguljotinu podlaktice, odnosno šake, ali je odbila prevoz u bolnicu, rekla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 104 intervencije od kojih 14 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 225 intervencija od kojih 49 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćale osobe sa hipertenzijom, srčani bolesnici i astmatičari, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je, zbog vlažnog i toplog vremena, savetovala adekvatno oblačenje od prirodnih materijala, uzimanje tečnosti i vitamina, provetravanje prostorije, nošenje kišobrana i oprez u saobraćaju.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još