Revija - Milena Pavlović Barili

Dvadeset šesta po redu Beogradska nedelja mode (Belgrade Fashion Week) počela je humanitarnom revijom "Milena Pavlović Barilli" u Skupštini grada. Naime, Skupština grada Beograda i Modni studio "Click" organizovali su reviju inspirisanu originalnim modnim ilustracijama Milene Pavlović Barilli koje su objavljivane u američkom "Vogu" i drugim vodećim modnim magazinima iz tog vremena (Harper’s Bazzar, Glamour, Charm).

Kostime po modnim ilustracijama naše velike umetnice pripremila je kreatorka Vladanka Celić, obuću je kreirala Lidija Jovanović, šešire Nataša Filipović. 

Modele su na pisti nosile brojne poznate glumice koje su se potrudile da nam prenesu duh dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, a da im je to i uspelo videlo se po oduševljenju velikog broja javnih ličnosti koje su činile veći deo publike: Vesna Pešić, Milka Forcan, Dragan Sakan, Savo Milošević, Branka Pujić, Danijela Vranić, Igor Pavličić – gradonačelnik Novog Sada, Dunja Figenvald, Marija Tarlać, Ivana Mišković-Karić, Ana Stanić.... 

Značaj revije je utoliko veći jer je imala humanitarni karakter i čitav prihod je namenjen Centru za integraciju mladih – Svratištu za decu ulice. 

U saradnji sa Fondacijom i Galerijom "Milena Pavlović Barilli" iz njenog rodnog Požarevca, organizatori će se potruditi da vas ovom revijom, ali i tokom sedam dana modnih dešavanja podsete na Milenin magični lik i delo.

Foto: Mirjana Ristić
Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još