UŽASNA SUDBINA velike zvezde Holivuda: Smrt ga je otela prerano

Patrik Svejzi rođen je 18. avgusta 1952. u Hjustonu. Zahvaljujući majci Petsi Svejzi koja je vodila školu plesa u Hjustonu, veoma rano je naučio različite plesove, što će mu, ispostaviće se kasnije, mnogo značiti u građenju filmske karijere.

Posle mnogo epizodnih uloga na filmu i televiziji, 1985. dobio je jednu od glavnih u hit seriji “Sever i jug”. Ikooristio je svoju šansu. Serija je doživela veliki uspeh, što je omogućilo Svejziju da ga uoče ozbiljni igrači u filmskom biznisu. Igračke sposobnosti pomogle su mu da 1987. dobije ulogu u filmu “Prljavi ples”, koji je doživeo veliki uspeh na boksofisu i zahvaljujući kojem je dospeo na “A” listu glumaca Holivuda.

Tri godine kasnije snimio je najuticajniji film u svojoj karijeri. Ljubavna drama “Duh”, u kojoj mu je partnerka bila Demi Mur, postao je omiljen različitim generacijama širom sveta. Svi filmovi koje je kasnije snimio nisu se po značaju i uspehu približili “Duhu”.

U januaru 2008. dijagnostikovan mu je kancer pankreasa. Propadao je brzo, bolest je dobijala bitku, uprkos njegovoj volji i naporima lekara. Preminuo je 14. septembra 2009.

Pogledajte još