Noć u BG: Dva udesa, dvoje povređeno

Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe lakše povređene, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac star oko 65 godina kao pešak je oko 21.50, u Sutjeskoj 7 u Krnjači zadobio samo oguljotinu levog kolena, pa nije ni vožen u bolnicu, rekla je Macura.

U udesu, koji se dogodio oko 20.40 na Surčinskom putu, muškarac star oko 51 godinu zadobio je istegnuće vrata, a odbio je da bude prevezen u bolnicu, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu do 6 časova obavila 120 intervencija, od kojih 18 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće od hroničnih bolesnika obraćali astmatičari i osobe sa bolovima u stomaku, dodala je Macura.

Hitna pomoć je na muzičkoj manifestaciji "Birfest" na Ušću obavila tri intervencije, zbog kolapsa, odnosno alkoholisanih stanja.

Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje prikladne odeće, adekvatnu ishranu, uizimanje napitaka i vode, i oprez u saobraćaju.

Macura je upozorila da kiša neće odgovarati astmatičarima, zbog čega im je potrebna redovna terapija i obraćanje domovima zdravlja, a srčanim bolesnicima savetovala je umerenu fizičku aktivnost.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još