Oven ne razmišlja o reprezentaciji Engleske

BEOGRAD, 3. novembra 2009. (Beta) - Fudbaler Mančester junajteda Majkl Oven rekao je da ne razmišlja mnogo o povratku u reprezentaciju Engleske, ali da bi svakako prihvatio poziv selektora Fabija Kapela.

Selektor Engleske ranije je izjavio da se "muči" zbog Ovena, jer nije siguran da li da iskusnog napadača vrati u nacionalni tim.

Italijanski stručnjak do sada je pozivao u tim samo igrače koji dobro igraju u svojim klubovima, a Oven se još nije ustalio u prvom timu Mančester junajteda.

"Ne razmišljam mnogo o reprezentaciji. Mislim da o tome drugi mnogo više razmišljaju i pričaju. Poslednji put sam igrao za nacionalni tim prošle godine... Odigrao sam 89 utakmica i naravno da bih prihvatio poziv i vratio se u tim", rekao je Oven.

Međutim, Oven je istakao da želi da izbori mesto u timu Mančester junajteda.

"Potpuno sam posvećen klubu, znam da moram da pokažem kvalitet i donosim pobede Junajtedu. Ako budem dobro igrao i postizao golove, možda će Kapelo poslati poziv", dodao je.

Bivši fudbaler Liverpula i Real Madrida rekao je da je igranje za veliki klub kakav je Mančester junajted obaveza, pošto se od te ekipe uvek očekuju vrhunski rezultati.

"Junajted igra u najjačim takmičenjima i znao sam da ću dobiti priliku da igram u vaznim utakmicama u Ligi šampiona. To je san svakog igrača. Međutim, teško je osvajati trofeje, što je cilj Junajteda, i uzbudljivo je biti deo takve ekipe", rekao je Oven.

Pogledajte još