Gojazni pacijent koga je sujeta koštala života

BERLIN, 3. novembra 2009. (Beta-AFP) - Nemac težak 230 kilograma umro je pošto je odbio da ide u zoološki vrta da ga pregledaju na rendgenu jer lokalna bolnica nije imala dovoljno veliki urađaj za snimanje, piše dnevnik Bild od utorka.

Tomas Lesman (51) je 21. septembra otišao u zdravstveni centar u Ependorfu, kod Hamburga, i lekarima se požalio da se oseća loše pošto se prethodno nekoliko puta onesvestio. Kako je pacijent bio predebeo da bi mogao biti snimljen na rendgen aparatu u bolnici, lekari su mu posavetovali da ode u lokalni zoo vrt koji poseduje veći uređaj kojim se snimaju životinje.

Lesman se, kako je ispričala njegova udovica Petra, osetio poniženim. "Izgledalo je kao da nam se podsmevaju", rekla je ona Bildu. Lesman je umro 13 dana kasnije u svom domu, a da uzroci smrti nisu poznati. Bolnica se odmah izvinila zbog brzine kojom je pacijent upućen u zoološki vrt a njena predstavnica je priznala da je "uvredljivo za pacijente i porodice kad ih neko uputi na veterinarsku službu". Ona je, ipak, precizirala da bolnice obično nisu opremljene uređajima koji mogu da pregledaju pacijenta teže od 200 kilograma.

Pogledajte još