fbpx

10 TRAUMA koje razumeju samo žene na dijeti

Koju god dijetu da ste rešili da držite, ovih deset problema će vam se naći na putu.

Ogledalo je najgori neprijatelj

Rezultate mršavljenja nemoguće je primetiti u ogledalu nakon samo nekoliko dana dijete. Zato vam je ogledalo najiritantija tačka u domu, a ni vaga ne pomaže.

Razmišljate o hrani non stop

Uvek želimo ono što ne možemo da dobijemo. Zato kada držimo dijetu mi ceo dan razmišljamo o hrani. Štaviše, tada o hrani razmišljamo mnogo više nego kada nismo na dijeti.

Hrana je povezana s emocijama

Većina osoba se prejeda zbog emotivnih problema u životu, pa dijeta često ne daje rezultate ako samo korigujete unos hrane, već je neophodno i da se pozabavite sopstvenom psihom.

Ne podnosite vežbanje u sali punoj savršenih devojaka

Svaka žena koja je na dijeti strahuje od odlaska u teretanu gde su svi već u idealnoj formi i puni samopouzdanja.

Zabrinuti ste za svoje zdravlje

Kada krenete na dijetu vi ste već uveliko opterećeni sopstvenim pritiskom, povišenim holesterolom i mogućnostima da dobijete neka ozbiljna oboljenja poput dijabetesa.

Teško se nosite s glađu

Bez obzira na to na kojoj ste dijeti, dobar način ishrane podrazumeva konzumiranje manjih, ali češćih obroka tokom dana. Za sve gurmane ovo je pravo mučenje.

Mršavi ljudi vam idu na živce

To su obično one srećnice koje se na sva zvona hvale da jedu sve što požele, kada žele i u velikim količinama, a da ne dobiju ni gram. Sklonite ih od sebe, jer postoji mogućnost da vas poriv da ih udarite nadjača.

Izbegavate drugarice koje nisu na dijeti

Propisan način ishrane i vežbanja zahteva velika odricanja, a neretko sa sobom morate da nosite dijetalne obroke, pa ste prestali da izlazite s drugaricama - prosto ne možete da ih gledate kako uživaju u kolačima i ručkovima.

Osećate se kao da vas svi osuđuju

Osobe s viškom kilograma pate od manjka samopouzdanja, pa svaki pogled upućen u vašem smeru doživljavate kao osudu, zato radije provodite vreme sami.

Strahujete od jo-jo efekta

Vi najbolje znate koliko ste se borili za svoju novu figuru i normalno je da strahujete da ćete vratiti sve izgubljene kilograme.

Svaka od ovih stavki je savršeno normalna, i ako se prepoznajete u njima, udahnite duboko i počnite da menjate navike, jer iako normalne, ne smete dozvoliti da vas ove traume definišu.

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.