BILA JE KENGUROVA MAMA U “KAD PORASTEM BIĆU KENGUR”, a danas je jedna od najboljih naših glumica

Iako je glumu upisala tek u 22. kad je završila treću godinu andragogije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Olga Odanović je veoma brzo, još za vreme studija na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu, pokazala raskošan talenat. Rođena u Celju, gde joj je otac radio kao rudarski inžinjer, a odrasla u Aleksincu, dugo se privikavala na Beograd verujući kako nije dovoljno dobra da bi upisala glumu. Znala je satima da gleda zgradu FDU-a na Novom Beogradu i mašta o tome da jednog dana stane na pozorišnu pozornicu. Dugo joj je trebalo da skupi hrabrost i prijavi se za prijemni na FDU. Položila je iz prvog pokušaja.

Tokom studija, radeći na diplomskoj predstavi “Groblje automobila” upoznala je supruga, takođe vrsnog glumca, Dragana Petrovića Peleta. Jedan slučajni susret u garderobi šarmantni Pele je okončao samouverenom konstatacijom: “Bićeš moja žena”. Tako je i bilo.

Imaju dvoje dece, sina Jakova (26) i ćerku Lenku (18).

Glumački zanat prvo je vežbala isključivo u pozorištu. Kao članica narodnog pozorišta imala je dovoljno prostora da se ostvari u svim dramskim žanrovima. Njena televizijska karijera započinje minijaturom u “Boljem životu”, gde je uspela da se izbori da uloga Gigine koleginice ne bude prusutna samo u jednoj epizodi. Filmska publika ju je upamtila kao Kengurovu mamu, gospođu Radu, u kultnoj komediji Raše Andrića “Kad porastem biću Kengur”. Sledile su uloge u filmovima “Guča”, “Klopka” i “Crna Zorica” i TV serijama “Selo gori, a baba se češlja”, “Vojna akademija” i “Ravna Gora”.

Za maestralno kreiranu ulogu Zlatane u seriji “Selo gori, a baba se češlja” dobila je nekoliko značajnih priznanja.

Pogledajte još