DA LI JE MOGUĆE DA SRBI OVO NE ZNAJU: Može li prst da bude kontracepcija

Može li se zatrudneti u tušu?
Popularan mit je da voda "ubija" spermatozoide, tako da mnoge devojke interesuje ova tema. Da, naravno da može, kao i u bazenu, kao i u moru - ako ne koristite kontracepciju, možete ostati u drugom stanju.

Može li kesa da se koristi umesto kondoma?

Ne! Nipošto. Možda deluje kao da je u pitanju isti materijal, ili šta god da vam je palo na pamet, ali nije. Ne želite da stavljate najlonske kese iz prodavnice u blizinu svojih genitalija. Time biste rizikovali ne samo polne bolesti i neželjenu trudnoću, jer se kesa NEĆE ponašati kao kondom, već i razna druga oboljenja i infekcije.

Može li prst da bude kontracepcija?

Ovo pitanje moramo priznati da nismo razumeli. Čak ni nakon debate u redakciji, nikome nije palo na pamet KAKo bi se tačno prst mogao upotrebiti kao kontraceptivno sredstvo. Tako da, ne, zaista ne može.

Može li se zatrudneti tokom menstruacije?

Može, itekako. Čuli smo za mit da spermatozoidi ne mogu da "plivaju protiv struje", ali verujte da je to samo mit. Menstruacija nipošto nije razlog da ne vodite računa o kontracepciji. Ne postoji "bezbedno vreme" jer se telo svake žene razlikuje, i tako nikad ne možete znati da li će jedan zalutali spermatozoid da dovede do neželjene trudnoće.

Ako imate još neko pitanje, slobodno pitajte, redakcija portala nadlanu.com će vam rado odgovoriti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.