ŽIVOTNA DRAMA OMILJENOG GLUMCA: Zoran Cvijanović ostao bez svega i završio na ulici

Kreator nezaboravnih likova poput Šojke iz “Sivog doma”, Mileta protiv tranzicije ili Deda Mraza iz “Munja” Zoran Cvijanović ostao je bez prebijene pare zahvaljujući najboljem prijatelju kojem je pomogao da započne posao i kojem je verovao do poslednjeg dana. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv producenta Milka Josifova zbog sumnje da je prevario Cvijanovića i još jednu osobu.

Zoran je u vreme svoje najveće popularnosti, početkom 2000. godine, pokrenuo biznis vezan za reciklažu s najboljim prijateljem, inače vrlo uspešnim filmskim producentom koji je finansirao neke od ključnih filmova novije srpske kinematografije kao što su “Lepa sela, lepo gore”, “Rane”, “Munje” i “Kad porastem biću Kengur”.

Producent je, kako stoji u naredbi o pokretanju istrage, a do koje je Blic došao, tražio da mu Cvijanović prepiše svoj udeo u zajedničkoj kompaniji, lažno mu predstavljajući da mu je to potrebno zbog podizanja još jednog kredita. Kredit, međutim, nikada nije podigao, a onda je odbio vratiti Cvijanoviću njegov deo firme.

Sve je postalo još komplikovanije kada je Cvijanović i poslednju ušteđevinu koju je čuvao za ćerkino školovanje dao svom 'prijatelju'. S obzirom da tužbe koje je pokrenuo nisu uspevale, Cvijanović je upao u velike finansijske probleme, a poslednja loša vest je stigla ovih dana. Glumac se morao iseliti iz svog stana koji nije uspeo otplatiti, iako ga je investitor koji mu ga je hteo prodati čekao dve godine. Dug od 70.000 evra bio je prevelik za investitora i Cvijanović se doslovce našao na ulici.

Izvor: Nadlanu

Pogledajte još