ČETIRI SAVETA DŽEJMIJA OLIVERA: Kako da najbolje uredite svoju kuhinju

Svima nama je ponekad naporno da sve vreme vodimo računa o tome da li su nam životne navike zdrave. Evo par Džejmijevih trikova koji će vas podstaći da počnete da živite zdravije već danas!

1. Uvek imajte zalihe hrane

Nikako ne sme da vam se desi da upadnete u zamku, te da uspaničeni zbog opustošenog frižidera otrčite u prvi fast fud. Vaša kuća bi uvek trebalo da bude opremljena osnovnim namirnicama kao što su pasulj, testenina, kokosovo mleko, integralni pirinač, brašno, kvalitetan paradajz sos i žitarice. Takođe, u svakom trenutku imajte teglu napunjenu orasima i semenkama koje su prirodni izvor vitamina, minerala, proteina i vlakana, a lako se mogu posuti preko salate ili tanjira supe.

2. Okružite se voćem

Prevarite sami sebe, te postavite činije pune pomorandži, breskvi i banana na mestima gde najčešće dospevate u iskušenje da se ugušite u nezdravim grickalicama. Često umemo da jedemo iz dosade, pa je bolje da se osigurate da vam čokolade i keksići ni ne budu na dohvat ruke.

3. Unapred pripremite

Odmah nakon povratka iz šopinga na nove namirnice odvojite pola sata seckajući i pripremajući voće i povrće kako bi vam bili lako dostupni prilikom kuvanja naredne nedelje. Oljuštene šargarepe odložite u vodi i ostaće vam sveže barem nekoliko narednih dana. Na ovaj način ćete uštedeti vreme, a i podstaći sebe da u svoj ručak ubacite zdravo i već oprano i iseckano povrće!

4. Koristite zamrzivač

Budimo realni, većina nas vodi brz život i nema uvek vremena da se dobro hrani. Međutim, zamrzivač vas može spasiti. Napravite duplo veći nedeljni ručak, pa odvojite par porcija i zamrznite ih! Na ovaj način ćete izbeći kupovinu industrijske i nezdrave hrane.

Pogledajte još