Saobraćaj otežan zbog snega

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Zbog snega koji je padao u Srbiji, saobraćaj se otežano obavlja preko planinskih prevoja, u Timočkoj i Negotinskoj krajini, na Čestobrodici, Tresibabi, Rtnju i na Crnom Vrhu, a za sva vozila je obavezna zimska oprema, saopštio je u sredu ujutru Auto-moto savez Srbije (AMŠ).

U ostalim krajevima Srbije, saobraćaj se obavlja usporeno po mokrim kolovozima, a zbog niskih temperatura postoji opasnost od poledice. Odrona ima posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju do 30 minuta. Zbog radova na sanaciji klizišta kod mesta Burgijci, ispred petlje za Grdelicu, na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), deonica Leskovac-Grdelica, saobraćaj je potpuno obustavljen do 15. novembra. Saobraćaj je sa autoputa preusmeren na regionalni od Leskovca ka Grdelici.

Zbog izvodenja radova na održavanju regionalnog puta R-251, kružni put kroz Beograd, deonica Vinča-M-19, došlo je do izmene režima saobraćaja i to od Bubanj Potoka do Avalskog puta, od Avalskog puta do mosta u Kneževcu i od mosta u Kneževcu do Ibarske magistrale. Predviđeno je da radovi traju do 15. novembra 2009..

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Pogledajte još