Novo izdanje Give Peace a C h a n c e u humanitarne svrhe

NJUJORK, 4. novembra 2009. (Beta-AP) - Udovica i sinovi Džona Lenona pokloniće prihod od prodaje jubilarnog izdanja pesme "Give Peace a C h a n c e" fondu Ujedinjenih nacija koji radi na oporavku zemalja posle ratova.

Čileanski ambasador u UN Heraldo Munjos, koji predsedava Komisijom UN za izgradnju mira koja rukovodi fondom, pohvalio je Joko Ono, Šona Lenona i Džulijana Lenona zbog odluke da "ujediniteljski duh univerzalne himne" posvete globalnim naporima za pomoć zemljama u prelaznom periodu između rata i mira.

Počev od utorka, na sajtu iTunes može da se kupi specijalno izdanje pesme povodom 40 godina od njenog prvog objavljivanja, a prihod od prodaje numere do 31. decembra biće upućen fondu UN. "Oduševljena sam što toliko ljudi u muzičkom biznisu podržava 'Give Peace a Ćance' na njen 40. rođendan. Vreme je u kojem svi postajemo svesni potrebe da uradimo nešto za svetski mir, bez obzira koliko malo to bilo", navela je Joko Ono u saopštenju. Lenon i Joko Ono napisali su "Give Peace a C h a n c e" tokom čuvenog protesta u postelji 1969. zbog rata u Vijetnamu, a ta numera vremenom je postala najpopularnija mirovna himna u svetu.

Pogledajte još