Internet dostupniji, jači negativni efekti

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Dostupnost interneta u Srbiji u velikoj je meri porasla, ali je to proizvelo i neke negativne efekte poput neovlašćenog objavljivanja ličnih podataka, zaključeno je u sredu na tribini "Srbija u međunarodnom procesu o informacionom društvu".

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić kazao je da internet ima privilegije nekadašnjih masmedija u pružanju informacija, ali i da je doprineo opasnostima kao što je ugroženost bezbednosti i neovlašćenog objavljivanja ličnih podataka.

On je ocenio i da internet doprinosi digitalizaciji kulturne baštine, kao i da proizvodi nove medije i povećava slobodu izražavanja. Ministarstvo kulture je sarađivalo sa Savetom Evrope u okviru procesa upravljanja informacijama, dodao je Bradić.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podržao je namere države da se uključi u međunarodne procese u oblasti informisanja i rekao da je obaveza demokratskih vlasti da najveći deo informacija bude javan.

Pogledajte još