Nastavlja se izgradnja srpske Kuće fudbala

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srbije i Fudbalskog saveza Srbije (FSS) potpisali su ugovor o drugoj fazi izgradnje srpske Kuće fudbala, odnosno objekta od 11.000 kvadratnih metara.

Drugu fazu radova izvodiće subotička kompanija SMB Gradnja, koja će u Staroj Pazovi, između ostalog, izgraditi hotel, restoran i sportsku halu.

Državni sekretar Ministarstva Slaviša Zlatanović objavio je da će druga faza radova koštati 285 miliona dinara.

"Ministarstvo je za Kuću fudbala izdvojilo ukupno 300 miliona dinara, 100 miliona za ovu i još 200 miliona za narednu godinu", podsetio je Zlatanović na.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić zahvalio se Ministarstvu omladine i sprota što rukovodi celim projektom i izrazio nadu da će druga faza radova biti završena u roku, najkasnije do sredine maja.

"Poslednju fazu radova, dakle unutrašnje radove, elektriku, vodovod, kanalizaciju želimo da dogovorimo u januaru, kako bi ona mogla da se izvodi paralelno sa ovom, drugom fazom. Domaći zadatak je da ceo posao završimo do oktobra sledeće godine za kada i planiramo svečano otvaranja", istakao je Karadžić.

Pogledajte još