OBOŽAVAMO JE KAO BERTU u Dva i po muškarca, a slavu je stekla tek pod stare dane

Za Končitu Ferel znali su samo dobri poznavaoci filma i televizije pre nego što je dobila ulogu beskrajno iskrene i jezičave kućne pomoćnice Berte u seriji “Dva i po muškarca”.

Njen put do slave trajao je dugo. Nekoliko epizodnih uloga u značajnim filmovima tokom 70-ih nisu joj obezvedile mesto na listi miljenika holivudskih producenata i reditelja. Sidni Lamet dao joj je malu ulogu u “Mreži” 1976. verujući kako Končita ima predispozicije da postane odlična dramska glumica.

Čekala je 12 godina da dobije ulogu u nekom značajnijem filmu. “Mistična pica” je doživela neočekivani uspeh kod publike i kritike, što je omogućilo Končiti da izađe iz senke anonimnosti. Zahvaljujući tom filmu dobila je ulogu u popularnoj TV seriji “LA Law”. Na televiziji je imala mnogo više uspeha nego na filmu. Sredinom 80-ih pojavila se u seriji “ER” koja je proslavila Džordža Klunija.

Pre nego što je prošla na audiciji za “Dva i po muškarca” igrala je u manje uspešnim TV projektima tokom 90-ih. Čak je imala i epizodu u “Prijateljima”, gde je igrala sutkinju.

Ova 72-godišnja glumica karijeru je započela u pozorištu kao članica alternativnih grupa, da bi krajem šezdesetih zaigrala na Brodveju. Dugo godina je bila veoma uspešna na njujorškoj pozorišnoj sceni.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.